OVER CHARLENE

ATELIER 1

Almere-stad

Almere-stad

Charlene-01

Fotografie: Peter Boudestein

Een kunstenares die menselijke emotie vertaalt in portretten

Parel in Laren en misschien wel het best bewaarde geheim!

Schuin achter de Basiliek op de Eemnesserweg 3A vind je het atelier van Charlene van den Eng.Laren het schildersdorp, waar de romantiek en sfeer van vele kunstenaars nog zo voelbaar is. Bij het binnenkomen ruik je de geuren van olieverf. In een inspirerende ruimte werkt de kunstenares. Ze heeft een heel eigen manier van schilderen, niet alleen de kleuren maar ook de manier waarop ze werkt. Portretten die bijna van het doek afspatten.Penselen zul je er tevergeefs zoeken. Alle portretten worden door middel van de scherpe snede van de paletmessen neergezet. Met de precisie van een chirurg en de ongekende kracht van passie snijdt Charlene door de olieverf waaruit fantastische krachtige portretten ontstaan.Imposante afbeeldingen op grote doeken. Je voelt de emotie en passie.

Charlene wordt geïnspireerd door de mensen om haar heen en hun uitdrukkingen. In de loop der jaren heeft ze een spannende en unieke stijl ontwikkeld die de innerlijke schoonheid van haar modellen blootgeeft. De portretten van Charlene hebben door het grote formaat en de gekozen stand van het hoofd in close-up een uitgesproken karakter en snijden in je ziel.

Vanuit haar mode- en design-achtergrond heeft zij leren denken vanuit thematiek en kleurgevoel. Charlene heeft gestudeerd aan een aantal belangrijke kunst/textielopleidingen, waaronder ook het Amsterdam Art/Fashion Instituut (AMFI). In 2009 heeft ze haar Amerikaanse debuut gemaakt in het beroemde Art District ‘The Pearl’ in Portland Oregon, USA. In 2013 heeft ze tijdens de ‚London Art Biennale’ de ‘Award for Painting’ mogen ontvangen. Het is daarom ook geen toeval dat ze is gevraagd voor het geweldige TV-programma ’Sterren op het doek’. In 2014 kon heel Nederland ademloos genieten van deze bijzondere manier van werken. De uitnodiging geeft al aan dat ze een heel bijzonder talent is.

Atelier: Eemnesserweg 3A Laren, Schilderkunst, Portretten, in opdracht&vrijwerk